GEHEEL GEMODERNISEERDE VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ MET GROOT BIJGEBOUW

Vraagprijs: € 645.000 k.k. 's-Hertogenbosch Graaf van Solmsweg 91
Bent u op zoek naar ruimte en rust en toch met de stad op korte afstand gelegen? Fijn wonen aan de rand van het dorp Engelen met uitzicht over de prachtige natuur? De geheel verbouwde woonboerderij 'de Rietmuts' aan de Graaf van Solmsweg 91 te Engelen (gemeente 's-Hertogenbosch) biedt het u allemaal. Maak gerust een afspraak om eens een kijkje te nemen!

Indeling
Via de entreehal , afgewerkt met marmeren vloer (voorzien van vloerverwarming) betreedt u de woning.
De hal is ruim van afmeting en is voorzien van een garderobenis. Het toilet is geheel gemoderniseerd en uitgevoerd met een wandcloset, fonteintje en mooie design radiator. De vloer en wanden zijn geheel betegeld.

De L-vormige living is ruim van opzet (circa 60 m2) en prachtig vormgegeven. Meteen valt al op de grote en hoge vide, die zeer ruimtelijk werkt en waardoor bijvoorbeeld de haard met het schoorsteenkanaal prachtig uitkomt en een echte blikvanger in de living is. De van origine open haard is omgebouwd tot gashaard en is door Boley op maat gemaakt voor deze ... woning.
Ook de woonkamer is voorzien van een marmer tegelvloer, uitgevoerd met vloerverwarming.
Een grote schuif-/kantelpui (met Triple isolatieglas) geeft een mooi zicht op en toegang tot het grote buitenterras.

De ruime badkamer is compleet ingericht met een ligbad, brede douchecabine en ruim wastafelmeubel. In dit meubel, uitgevoerd met spiegel en kast, zijn ook de aansluitingen t.b.v. de wasmachine en droger geplaatst, zodat u deze machines netjes uit het zicht kunt plaatsen.
Voor de nodige warmte in de badkamer zorgt een design radiator en gedeeltelijk muurverwarming (boven het ligbad)!

Op de begane grond bevindt zich een kamer/kantoor/studeerkamer (circa 3,65 x 3,95 meter).
Ook deze kamer is netjes afgewerkt met o.a. marmer vloertegels en voorzien van vloerverwarming

De keuken, die oorspronkelijk in de woonkamer was gesitueerd, is bij de ingrijpende verbouwing verplaatst naar de voorzijde van de woning.
U heeft hier nu de beschikking over een ruime eet-/woonkeuken, voorzien van een keukenmeubel in U-opstelling, uitgevoerd met inbouwapparatuur, zoals een heteluchtoven, 5-pits (groot uitgevoerde) inductie kookplaat (2016 vernieuwd), RVS afzuigkap (met rechtstreekse afvoer naar buiten), vaatwasmachine (2017 vernieuwd), koelkast, combi magnetron/oven (2016 vernieuwd), close-in boiler en RVS dubbele spoelbak. Ook aan kastruimte is er geen gebrek in deze keuken; u heeft de beschikking over diverse boven- en onderkasten.

Kelder
Via een goed beloopbare trap is de kelder te bereiken. De kelder is geheel betegeld, heeft een stahoogte van circa 1,90 meter en is met een afmeting van 3,20 x 3,80 meter met recht een grote kelder te noemen, welke u kunt gebruiken voor uw wijnopslag en voedselvoorraad enz. Bij de trap naar de kelder is de CV-combiketel geïnstalleerd.
De CV-combiketel (2007) heeft ruim voldoende capaciteit om de woning te verwarmen en te voorzien van warm water.


1e verdieping
Vanuit de woonkamer bereikt u met de trap de verdieping. Deze verdieping is verrassend van indeling en inrichting. Allereerst komt u op een prachtige grote open ruimte (vide), die een mooi zicht heeft op de living.
Deze grote ruimte is voorzien van handige, vaste (inbouw)kasten en een grote dakkapel (voorzien van ramen met draai-/kiepstanden en isolatieglas). Deze multifunctionele ruimte kunt u bijvoorbeeld als kantoorruimte, tweede zitkamer, of hobbyruimte inrichten. Maar heeft u meer slaapkamers nodig, dan zijn hier ook vrij eenvoudig weer extra slaapkamers te realiseren!
Vanuit deze grote ruimte (ca 6,10 x 5,75 meter zonder de kastruimten) bereikt u de eveneens grote slaapkamer.
Deze grote slaapkamer is ontstaan doordat de huidige eigenaren twee bestaande slaapkamers hebben samengevoegd en hebben voorzien van zeer ruime kast- en bergruimten, deels met schuifdeuren.
Maar het is heel eenvoudig om de oorspronkelijke scheidingswand te herstellen en weer terug te gaan naar de uitgangssituatie met twee slaapkamers. De leidingen voor warm en koud stromend water zijn nog aanwezig.


Zolderberging
De zolderberging is thans via een luik toegankelijk. U heeft hier de beschikking over een bergruimte, die tot en met de ruimte boven de open vide beplankt is.
De huidige eigenaren maken geen gebruik van deze opslagruimte, omdat het grote bijgebouw hen meer dan voldoende (berg- en opslag)ruimte biedt.


Groot bijgebouw
Achter de woning bevindt zich een groot bijgebouw, dat in dezelfde bouwstijl als de woonboerderij is gerealiseerd. U heeft hier de beschikking over een ruimte van circa 375 m3!
De ruimte is thans ingedeeld met 2 garages, een tussenruimte en 2 paardenboxen.
Een van de paardenboxen is voorzien van een voorzetraam, zolderisolatie en is uitgevoerd met een gevelkachel, waardoor de temperatuur ook in de winter ver boven nul graden blijft. Hierdoor kunnen vorstgevoelige planten, zoals bijvoorbeeld oleanders en fuchsia's op een comfortabele manier de winter doorkomen.
Boven al deze ruimten bevindt zich nog een enorme bergzolder (circa 3,80 x 14,00 meter, gemeten op 1,50 meter hoogte).
Aan bergruimte dus echt geen gebrek!


Tuin
Rondom de woning bevindt zich de tuin. U treft hier een mooi ingericht geheel aan met veel kleur in de tuin in de vorm van diverse beplantingen en een groot terras. Het is hier genieten in optima forma met een prachtig uitzicht over de landerijen, die pal naast de woonboerderij liggen.
Het terras is zuid gesitueerd, zodat een optimale bezonning gegarandeerd is!

Een ander gedeelte van het perceel is ingericht als kippenren met uitloopveld.
Een grote poort zorgt er voor, dat het terrein met grote oprit/parkeermogelijkheid kan worden afgesloten vanaf de straatzijde.


Bijzonderheden
* wonen op deze locatie geeft een geweldige en ongekende woonervaring met vrij uitzicht over de prachtige omgeving met weilanden, velden en rivier De Dieze (de schepen varen voor uw woning langs!)
* geheel gemoderniseerde woonboerderij met rietgedekte kap en groot bijgebouw, eveneens met rietgedekte kap
* de woning bezit het 'PolitieKeurmerk Veilig Wonen' en is voorzien van een alarminstallatie
* mogelijkheden om de verdieping nader in te delen en hier diverse extra slaapkamers te realiseren, zodat deze woning ook uitermate geschikt is voor gezinnen.


Maatvoering
* woonoppervlakte circa 200 m2
* oppervlakte externe bergruimte (groot bijgebouw) circa 130 m2
* oppervlakte woonkamer circa 60 m2
* oppervlakte woonkeuken circa 20 m2
* inhoud woonboerderij circa 850 m3
* inhoud bijgebouw circa 375 m3.


Ligging/woonomgeving
Deze woning is gelegen aan de rand van de bebouwing in Engelen (gemeente 's-Hertogenbosch) in een rustige woonomgeving.
Op deze locatie woont u werkelijk fantastisch; volledig vrij in de natuur, met een uitzicht over de landerijen en aan de rivier De Dieze, terwijl aan de andere zijde het dorp Engelen ligt.

Engelen beschikt over basisscholen, een kinderdagverblijf, een supermarkt (de Plus supermarkt ligt vlakbij) enz. En wat dacht u van de golfbaan BurgGolf bij Haverleij?
Wonen in Engelen is wonen met de grote voordelen van een dorp midden in de natuur, terwijl de stad 's-Hertogenbosch op een steenworp afstand is gelegen.
U zou het misschien op het eerste gezicht niet denken, maar het bruisende stadscentrum met zijn gezellige terrasjes en cafeetjes is heel snel en gemakkelijk bereikbaar.
Engelen is snel en goed bereikbaar. De op- en afrit van de autosnelweg A-59 is nabij gelegen.


Algemeen
De brochure met indelingstekeningen is uitsluitend afgedrukt als hulpmiddel, om u zo goed mogelijk te oriënteren omtrent de indeling, maar niet over afwerking etc. De gegevens zijn in de meeste gevallen afkomstig van een aan ons kantoor ter hand gestelde tekening en zijn puur ter indicatie.
De mogelijkheid blijft aanwezig dat er wijzigingen zijn geweest tijdens de bouw of daarna, of dat er bouwtechnisch is afgeweken van die tekening (ook qua maten).

Bij de bezichtiging ziet u de werkelijkheid waarvan u bij uw eventuele koop uitgaat. Daar is uiteindelijk de bezichtiging voor, die wij graag voor u regelen.
Deze documentatie is met veel zorg samengesteld. Aan enige onjuistheden en/of onvolkomenheden kunnen echter geen rechten worden ontleend.
Deze wooninformatie wordt/werd naar meer geïnteresseerden gezonden en is slechts een uitnodiging om in onderhandeling te treden.
Lees meer Verberg